Балтська об’єднана територіальна громада перша в Одеській області отримала позитивний висновок облдержадміністрації на проект рішення про добровільне об’єднання територіальних громад.


Наступні кроки — остаточне рішення громади про об’єднання, його представлення в Одеську облраду й призначення на 25 жовтня виборів на новій територіальній основі.


Балтська територіальна громада утворюється на базі частини Балтського району на півночі Одеської області з населенням понад 33 тисячі людей, до складу якої ввійдуть 28 компактно розташованих населених пунктів, на базі яких створено 17 органів місцевого самоврядування, в тому числі місто Балта (міська рада) і 27 сіл (16 сільських рад). Усі без винятку населені пункти мають регулярне транспортне сполучення з адміністративним центром громади.


Жителі міста й сіл оцінили переваги об’єднання, в тому числі й щодо фінансів. За попередніми розрахунками, обсяг доходів загального фонду громади становитиме майже 39 мільйонів гривень, за рахунок яких функціонуватиме 20 закладів охорони здоров’я, 26 навчальних закладів, 48 установ культури й один заклад фізичної культури.


Одеська область.