Запровадження особливого порядку здійснення місцевого самоврядування на Донбасі є тим сценарієм, який суперечить інтересам держави Україна. Про це заявила заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, коментуючи висновки Конституційного Суду щодо проекту змін до Конституції, повідомила прес-служба партії «Самопоміч».


«Особливий порядок — це та формула, яка не була розроблена в Україні, і вона вигідна всім, окрім, власне, самої України. Прийняття змін до Конституції у такій редакції означатиме, що ми приймаємо те, на чому наполягає Росія, і погоджуємося з тим, що немає ніякої війни, а є внутрішній конфлікт на сході країни», — зауважила парламентарій.


За словами заступника глави парламенту, неважко передбачити наслідки ухвалення пропонованих змін: «Після запровадження особливого порядку буде амністія бойовиків. Закон про амністію ухвалили ще у вересні минулого року, і, мабуть, не випадково він досі залишається не підписаним. Потім будуть вибори на окупованих територіях».

 

Тим часом

Водночас на вчорашньому засіданні Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони в Києві Президент Петро Порошенко наголосив, що фейкові вибори, які бойовики планують на 18 жовтня і 1 листопада, можуть повністю зруйнувати «Мінські домовленості». Глава держави нагадав, що Україна неухильно дотримується взятих зобов’язань у Мінську.