У столиці оголосили про початок відкритого конкурсу для відбору генпідрядника для добудови нового корпусу «ОХМАТДИТу». Його обиратимуть цілком прозоро протягом місяця. Отримати кошти на завершення проекту вдалося, як зазначив міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі, завдяки лобіюванню депутатів Верховної Ради.

— У парламенті навіть було створено міжфракційне об’єднання під назвою «За добудову «ОХМАТДИТу», — розповідає посадовець. — Тепер ми за крок від добудови лікарні, яка усім так необхідна.


Також він повідомив, що українським дітям щороку ставлять майже триста діагнозів, які потребують трансплантації кісткового мозку. Третині цих пацієнтів необхідна трансплантація від нерідних донорів. Така операція в Європі коштує від 200 до 500 тисяч євро. В Україні — невдовзі коштуватиме 150 тисяч гривень і фінансуватиметься з бюджету. Їх проводитимуть саме у новому корпусі «ОХМАТДИТу».


Нагадаємо, що на добудову цього корпусу окремим рядком у бюджеті на 2015 рік передбачено півмільярда гривень. Переможця конкурсу оголосять 14 вересня.


Вл. інф.