Заступник головного редактора районної газети «Вперед» (редакційно-виробниче об’єднання «Олександрівщина») Галина Шевченко, як уже писав «Голос України», виграла суд у цивільній справі, що розглядалася майже рік, за позовом до тепер уже колишнього голови Олександрівської районної державної адміністрації Сергія Шпирки.

У грудні минулого року кіровоградські журналісти звернулися до голови ОДА Сергія Кузьменка із заявою про цензуру і втручання у редакційну політику з боку голів окремих РДА, у тому числі — Олександрівської, та закликали посадовців припинити таку ганебну практику. Йшлося, зокрема, й про олександрівську районку, цензурувати яку чомусь взявся голова РДА. А коли журналісти обурилися такій «увазі» чиновника, почав шукати інші шляхи впливу на них. Тоді Галина Шевченко, яка нині виконує обов’язки головного редактора об’єднання, вирішила захистити свою ділову репутацію правовим шляхом.


Суд визнав відомості, поширені Сергієм Шпиркою у коментарях, на підставі яких у газеті «Україна-Центр» було опубліковано 26 червня 2014 року статтю «Власть новая, замашки — старые?», такими, що принижують честь, гідність та ділову репутацію журналістки Галини Шевченко, та зобов’язав тижневик опублікувати спростування.
Сергій Шпирка ще може подати апеляційну скаргу.


Кіровоградська область.