Ситуація в країні вкрай складна і парламенту потрібно переходити від слів до реальних рішень. На цьому наголосила народний депутат від Опозиційного блоку Наталія Королевська (на знімку) під час брифінгу в парламенті.

 

 

«Ми очікували, що уряд на перше засідання парламенту представить програму економічних та соціальних трансформацій. Програму, яка могла би об’єднати країну. Але, на жаль, ми розглядали лише ратифікаційні питання, говорили про парламентські слухання і не зробили жодного кроку назустріч тому, щоб об’єднатися і вирішити вкрай важливі соціальні питання», — зауважила вона.
За її словами, країна до зими не готова, робочих місць немає, борги у зарплаті зростають катастрофічно, а стан українських родин сьогодні вкрай складний. «Тому Опозиційний блок наполягає на тому, щоб першим рішенням парламенту стало голосування за індексацію заробітних плат і пенсій», — додала обраниця.
Опозиційний блок вітає відповідне рішення уряду, проте вважає рівень індексації недостатнім, зауважила вона. «Потрібно індексувати зарплати, пенсії, соціальні виплати на реальний рівень інфляції. Лише за офіційною статистикою, — наголосила Н. Королевська, — вона становить 74 відсотки. Тому Опозиційний блок зареєстрував законопроект, де чітко прораховано індексацію всіх соцстандартів». Крім того, депутати наполягають на негайному встановленні мораторію на підвищення тарифів та на відчуження майна за борги за житлово-комунальні послуги.
«Перед нами стоять три глобальні завдання: встановлення миру, вирішення економічних та соціальних проблем. Це дозволить об’єднати і парламент, і країну», — резюмувала Н. Королевська.

Вл. інф.