Особу підозрюваного, який застрелив на полюванні жителя Полтавщини, встановили кіровоградські правоохоронці.


Злочин стався на початку серпня під час відкриття сезону полювання на пернату дичину. Дві групи мисливців з Полтавської області вирішили пополювати з човнів на Дніпрі в Онуфріївському районі. Помітивши качок, члени однієї з компаній розпочали стрілянину, інші обурилися, стверджуючи, що в їх бік долетів дріб. Усі шестеро заходилися з’ясовувати між собою стосунки. Край цьому поклав постріл одного з учасників конфлікту.


Сорокачотирирічного пораненого друзі якнайшвидше доставили до берега, завчасно викликавши карету швидкої медичної допомоги. Однак поранення у ділянку грудної клітини виявилося надто важким, і на березі він вже не подавав ознак життя. Тим часом інша компанія залишила плавзасіб на одній з човнових станцій і розійшлася по домівках.


Коли правоохоронці почали розшукувати зловмисника, друзі постраждалого не змогли вказати ні прикмети підозрюваного, ні номер човна. Однак, як повідомив т. в. о. заступника начальника УМВС в області Олександр Скляревський, працівники управління карного розшуку та Онуфріївського райвідділу міліції таки встановили особу підозрюваного. Ним виявився 41-річний житель одного з міст Полтавщини, за іронією долі того ж, що й постраждалий.


Дізнавшись, що поранений помер, зловмисник почав вести усамітнений спосіб життя — не виходив на полювання та навіть перефарбував човен. Винуватцю повідомлено про підозру у скоєнні злочину, йому загрожує позбавлення волі строком до 15 років.


Кіровоградська область.