Понад 4 тисячі мешканців Івано-Франківщини зголосилися на службу до патрульної поліції. І хоча прийом анкет ще не завершився, на одне місце уже претендують 20 осіб. Про процес формування нової правоохоронної структури йшлося на брифінгу народного депутата України Мустафи Найєма, який курирує набір та навчання майбутніх поліцейських, та начальника УМВС в області полковника міліції Віктора Шкутова (на знімку зліва направо).

 


Характеризуючи відсотковий склад кандидатів, головний міліціонер області розповів, що серед заявників 62,7 відсотка — чоловіки, майже стільки ж мають вищу освіту, половина з охочих стати поліцейськими — безробітні, а майже 18 відсотків — студенти. Зазначимо, що з наступного тижня розпочнеться тестування, яке проходитиме у чотири етапи. Зокрема, конкурсанти складатимуть іспит із загальних навичок, проходитимуть військово-лікарняну комісію. Окрім того, перевірятимуть їхні фізичні можливості та психологічний стан, проводитимуть співбесіди.


Своєю чергою Мустафа Найєм запевнив, що процедура тестування відбуватиметься прозоро та відкрито. Відповідаючи на запитання журналістів, народний депутат категорично не погодився з протиставленням служби в армії та поліції і нагадав, що робота в останній аж ніяк не є індульгенцією від мобілізації. За його словами, «повістку може отримати будь-який поліцейський. Працівники Міністерства внутрішніх справ також воюють на фронті у складі Національної гвардії чи в інших підрозділах. У разі загальної мобілізації робота в поліції не є приводом відмовитися іти на фронт».


Нагадаємо, що до нової патрульної поліції Івано-Франківська буде набрано 200 патрульних. Процес подачі анкет завершиться 18 вересня. Також оголошено про набір тренерів для навчання новобранців.


Івано-Франківська область.


Фото Миколи МАЦЮКА.