Дівчина із зав’язаними очима червоною ниткою зшиває докупи Національний прапор України (на знімку). Така палітурка книжки «Євромайдан. Хроніка відчуттів», презентація якої відбулась в Івано-Франківську.

До нової збірки увійшли есе популярних українських письменників Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Юрія Винничука, Тараса Прохаська та Івана Ципердюка, написані за останні три місяці.

Вдень про свої відчуття та словесні реакції на події в Україні розповідали прикарпатські літератори Іван і Тарас, а вже ввечері до них долучились обидва Юрії, і всі разом у книгарні «Є» читали свої тексти. В коротких перервах говорили про нинішню «неможливість залишатися осторонь» і те, як кожен з них після відвідин головного Майдану країни внутрішньо відгукувався на все, що на ньому відбувалося.

Останні сторінки видання містять хронологію основних «євромайданівських» етапів. І наразі «Хроніка відчуттів», видана івано-франківською літературною агенцією «Dіscursus», є чи не єдиним підручником новітньої історії України.

Фото Миколи МАЦЮКА.