Щорічна Національна агропромислова виставка «АGROЕXPO» розпочала свою роботу в Кіровограді. Понад 400 учасників з усієї України, близького та далекого зарубіжжя на площі понад 86 000 кв. м експонують свої досягнення у виробництві сільськогосподарської техніки, машин та механізмів.


У рамках виставки відбудуться демонстраційні покази техніки, новинок автосалонів і технологій у польових умовах, тест-драйви тракторів тощо.


На урочисте відкриття виставки завітав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. І зробив тут кілька гучних заяв. Зокрема, про те, що вже найближчим часом молоко від українських корів питимуть у Китаї. Принаймні домовленості про це вже досягнуто. Міністр запевнив, що українсько-китайська співпраця, до якої залучено вісімнадцять вітчизняних підприємств, позитивно позначиться на закупівельних цінах на молоко. Єдине, про що варто наразі подбати, це забезпечення належної якості продукту.


Олексій Павленко також презентував кілька нових перспективних для українського агропромислового комплексу напрямів розвитку. Вони ґрунтуються на галузевій співпраці з Казахстаном, Канадою, США, Німеччиною. Лише за однією з програм передбачається залучення в Україну майже півмільярда доларів інвестицій.


У рамках виставки також відбудеться традиційний народний «Покровський ярмарок» з широкою розважальною програмою (частування, концерти, конкурси, реалізація товарів за цінами виробника), в якому візьмуть участь підприємства та творчі колективи з усієї Кіровоградщини.

 

Кіровоград.

 


На знімку: міністр АПК Олексій Павленко, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко перерізають символічну стрічку виставки.


Фото автора.