В апараті Верховної Ради України відбувся семінар щодо впровадження електронного документообігу.

Виконуючий обов’язки керівника апарату Верховної Ради Володимир Слишинський (на знімку) розповів про зміни, які заплановано зробити в системі документообігу Верховної Ради. Зокрема, на закупівлю обладнання буде виділено 90 млн. грн. Новим обладнанням передусім оснастять структурні підрозділи, які працюють з документообігом. Також планується прокласти оптиковолоконні лінії та розробити нове програмне забезпечення, яке дасть можливість цілком відмовитися від паперового документообігу. Усі документи, які надходитимуть до Верховної Ради, скануватимуть, і далі їх розглядатимуть в електронному вигляді. Під час сканування документів одночасно будуть заноситися їхні реквізити і ставитися дата розгляду.
В. Слишинський зазначив, що нині в апараті немає системи контролю за проходженням документів. Тож, за його словами, спочатку планується встановити контроль стосовно терміну виконання документів з поступовим переходом на інші якісніші показники. Також планується провести аналіз самих документів — вони будуть поділені на типові й нетипові, встановити шлях їх проходження, який займе небагато часу. Після відпрацювання документів, вони також будуть погоджуватися в електронному вигляді і тільки кінцевий документ, який виходитиме з Верховної Ради, буде перенесено на папір, матиме підпис. Також буде приділено увагу електронним підписам і безпеці документів. У подальшому планується запровадити систему дистанційної роботи з документами.
Наразі опрацьовуються питання нової платформи програмного забезпечення, основною вимогою для якого є простота в користуванні та «дружній інтерфейс». Також буде побудовано систему звітності документообігу, яка працюватиме в автоматичному режимі, щоб уникнути людського фактору. Працівники апарату періодично проходитимуть навчання.

За повідомленням інформаційного управління Верховної Ради.