На фронт я пішла добровольцем разом із 17 дівчатами. А з війни нас повернулося тільки семеро. Я — представниця того мужнього покоління, яке захистило країну у війні з фашистськими загарбниками, відбудувало й підняло з руїни, яке було і є підтримкою держави. І хоч би які випробування випадали на нашу долю, ми не здавалися і не скаржилися.


Та сьогодні несила мовчати, бо триває цілеспрямований наступ на ветеранів та інвалідів війни, на всіх літніх людей. Скасовують пільги, піднімають ціни на комунальні послуги, а коли дізнаєшся, скільки коштують ліки, то недовго до серцевого нападу чи гіпертонічного кризу, бо ціни зросли неймовірно.


Дивно, але люди похилого віку, пенсіонери, інваліди раптом стали непотрібні державі, якій вони віддали свої життя та здоров’я. На старості літ нас зневажають. Такого немає у жодній країні Європи, до якої ми так рішуче прагнемо! Там поважають та цінують громадян незалежно від їхнього віку, а для інвалідів та людей з обмеженими можливостями діють державні соціальні програми.


Правда ЯКУНІНА, інвалід 1-ї групи, голова Київської обласної організації інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій.