Традиційний щорічний журналістський фестиваль «Осінні зерна» пройшов на Кіровоградщині. Цього року представники ЗМІ області присвятили його одразу чотирьом визначним датам — 245-літтю з дня заснування міста Новоукраїнка, 175-й річниці з дня народження Марка Кропивницького, 170-річчю з дня народження Івана Карповича Тобілевича (Карпенка-Карого) та століттю з дня народження Олександра Гіталова.

 

 

Журналісти ознайомилися з роботою станції сонячних батарей ФГ «Омельяненко» в селі Іванівка, побували в цехах Новоукраїнського комбінату хлібопродуктів (колись — другого за своєю потужністю в СРСР підприємства галузі) та на знаній в області хлібопекарні СТОВ «Степ Агро».


Учасники фестивалю обговорили проблеми медіа-простору в редакції районної газети «Новоукраїнські новини», зустрілися з акторами народного аматорського театру ЦПК «Ювілейний», стали учасниками пізнавальної екскурсії залами краєзнавчого музею району, поклали квіти до обеліска воїнам-визволителям на Алеї Слави.


Газетярі побували також на батьківщині відомого хлібороба і громадського діяча Олександра Гіталова (в с. Комишувате), ознайомилися з експозиціями сільського музею, в тому числі — присвяченими видатному земляку.
У рамках дводенної поїздки відбулося багато цікавих зустрічей з працьовитими щирими людьми краю, визнаними спеціалістами та професіоналами виробництва, діячами культури, знавцями історії.


Фестиваль став можливим завдяки сприянню Знам’янської районної держадміністрації, Новоукраїнської РДА та райради.


Фото автора.