Сім постраждалих, дві згорілі квартири й багато пошкоджених — такі наслідки вибуху й пожежі, що сталися у криворізькій п’ятиповерхівці.


Серед ночі до служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що по вулиці Лермонтова в Цент-рально-Міському районі у квартирі на третьому поверсі стався хлопок з наступним загорянням на площі майже 150 квадратних метрів. На місце події оперативно прибули рятувальники.


— Прокинулася через сильний вибух. Одразу зрозуміла: щось сталося, — згадує жителька будинку Наталя Булаєва. — Коли із чоловіком вирішили вийти із квартири, то з’ясували, що вхідних дверей немає — їх просто винесло разом зі стіною. У сусідів у квартирах — аж до п’ятого поверху — теж дверей не було. Стояв їдкий запах пилу і штукатурки, щось іскрило. Пожежа виникла не одразу — приблизно через п’ять хвилин.
Як повідомили «Голос України» у прес-службі ГУ ДСНС України в області, вогнеборцями врятовано 17 людей, з яких троє — діти.


— Після прибуття ми виявили сильне задимлення й полум’я на рівні другого поверху, — розповів начальник караулу Володимир Сушко. — Спочатку за допомогою драбин евакуювали мешканців із фасадної, а потім — із тильної частини будинку. Після цього розпочали гасіння пожежі. Згоріли дві квартири, пошкоджені квартири з першого по четвертий поверх.


Сімох потерпілих з діагнозом «отруєння продуктами горіння» у стані середньої тяжкості було госпіталізовано каретами «швидкої допомоги».


За попередніми даними, в під’їзді проживали 45 людей. Нині 17 із них тимчасово розміщено в Центрально-Міському ліцеї — з ними працюють психологи ДСЧС.


Рятувальники повідомляють, що на даний момент установлюють причини події й місце перебування власника квартири, де виникла пожежа.

Дніпропетровська область.


Фото прес-служби ГУ ДСНС України в області.