Не віриться, що надворі ХХІ сторіччя і живемо ми в цивілізованій країні. Озирніться навколо: народна освіта, медицина, армія, наука, культура — усе знищене начисто. Трагедія, якої ворогу не побажаєш, триває. Вимирає цілий народ. Жителі найбагатшої європейської країни змушені животіти й виживати.
Ті, кому належало б стояти на варті закону, захищають злочинців, які затесалися в усі ешелони влади, а ми тільки й чуємо розмови про реформи та про боротьбу з корупцією. Але далі добрих намірів не заходять. Для багатьох влада стала засобом збагачення, де вже їм думати про простих смертних! Пояснюється це просто: на перший план вийшов золотий телець, а більшістю керує не почуття відповідальності перед народом, а бездіяльність, кар’єризм і повна залежність від олігархів.
Перш ніж підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги, варто було б провести індексацію зарплат і пенсій, що не робилося вже 15 років. Не знадобилися б субсидії, і кожен був би в змозі платити за себе. Відповідальність за авантюру на державному рівні — підвищення цін і тарифів ЖКГ — також повністю лежить на владі.
Вибачте за сумбурність, але мовчати не можу. Це — крик душі мільйонів співвітчизників. Почуйте нас!

Суми.

Мал. Миколи КАПУСТИ.