Днями відбулася зустріч керівника Закарпатської області Геннадія Москаля (на знімку праворуч) та президента румунсько-української двосторонньої торгової палати Насті Вледою (на знімку ліворуч). Під час зустрічі обговорювали можливі інвестиції в деревообробну галузь, виноробство, видобування солі та переробку сільгосппродукції.

Гість із сусідньої країни запевнив у підтримці на шляху до європейської інтеграції і наголосив на зацікавленості інвестицій у регіон: «Наша торгово-промислова палата тісно співпрацює з посольством України в Бухаресті. А ми хочемо працювати з регіонами. Тому й завітали до вас, щоб дізнатися про потреби краю з перших вуст».
Під час зустрічі також обговорили проблему Солотвинського солерудника, розташованого безпосередньо на кордоні з Румунією. За словами Геннадія Москаля, держава готова продати цей об’єкт закордонним інвесторам з умовою збереження профілю.
«На реанімацію затоплених шахт з видобутку солі у держави немає коштів. Як і на порятунок двох розташованих там алергологічних лікарень. Підтверджених покладів солі — 150 млн. тонн. Румунські фахівці могли б інвестувати у ці копальні», — сказав очільник Закарпаття.

Закарпатська область.

Фото прес-служби ОДА.