Закарпаття стало першим регіоном в Україні, який відвідав міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі та його заступник Ігор Перегинець у рамках додаткової трьохтурової імунізації проти поліомієліту. Він ознайомився із роботою двох кабінетів щеплень в Ужгороді. А на прес-конференції відзначив високий професійний рівень лікарів області і додав, що саме завдяки злагодженій роботі всіх ланок (педіатричної, амбулаторно-поліклінічної, санітарно-епідеміологічної та інфекційної служб) вдалося своєчасно та ефективно відреагувати на два випадки захворювання, що сталися на Закарпатті, викликані циркулюючим вірусом поліомієліту.
Ігор Перегинець сказав, щоб переконати громадськість, що ця вакцинація безпечна, напередодні провів щеплення дворічному синові. І зазначив: поліомієліт надзвичайно часто викликає пожиттєвий параліч і навіть може призвести до смерті дитини. Способів лікування цього захворювання не існує. Тому вакцинація — єдина можливість захистити малюків.
— Область отримала 30 тис. доз полівакцини та 23 200 інактивованої вакцини, які вже розподілені між районами, — повідомила в. о. начальника облуправління охорони здоров’я Тетяна Міцьо.
Додаткова тритурова імунізація розпочалася одночасно в усій Україні.

Закарпатська область.

 

 

Міністр Олександр Квіташвілі (праворуч) і його заступник Ігор Перегинець під час відвідання медзакладу на Закарпатті.

Фото надане прес-службою облуправління охорони здоров’я.