Мешканці негазифікованих населених пунктів Кіровоградщини занепокоєні ситуацією, що виникла в області з постачанням скрапленого газу, ціна за літр якого вже досягла 11 гривень. За оптимального тиску 1,6 МПА за повний 50-літровий балон потрібно викласти понад 500 гривень, а вистачає його на 2—3 місяці.


Та й за такої ціни часто виникають перебої з постачанням сировини. А щоб якось здешевити майже недоступний енергоресурс, неофіційні постачальники заправляють балони на несанкціонованих точках.
Тож не дивно, що саме це питання, за інформацією облдержадміністрації, часто виникає під час особистих виїзних прийомів громадян головою ОДА.
Є два варіанти вирішення цієї ситуації: або сертифікувати заправні станції, щоб вони могли надавати послуги на законних підставах і за безпечних умов, або адаптувати відповідну систему послуг облгазів до ринкових умов.
Система, за якою працює облгаз нині, коли людям заправляють балони безпечно і за належними технологіями, виявилася надто дорогою.
Голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко переконаний, що це важливе питання рівня не міста чи району, а держави. Тож обласна державна адміністрація звертатиметься до профільного міністерства, щоб разом напрацювати механізм постачання скрапленого газу.

Кіровоградська область.