За інформацією, що циркулює у кримських ЗМІ, активісти громадянської економічної блокади території Криму на блокпості «Чаплинка» затримали вантажівку. У ній перевозили для ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі», яке належить Рінату Ахметову, 27 вакуумних вимикачів, які виготовляє розташоване у Севастополі ТОВ «Таврида Електрик», яким володіє Олексій Чалий, нині — спікер міських «закзборів».


Новина з’явилася в момент, коли на черговій сесії депутати вже традиційно не прийняли позицію міського «уряду». Цього разу розійшлися в думках щодо місцевого закону «Про особливості регулювання майнових і земельних відносин». Депутати написали його, щоб «перешкодити хаотичній забудові прибережної смуги». Чиновники «уряду» депутатську ініціативу не схвалили. Це автоматично унеможливлює будь-які будівельні роботи у центрі міста.


Довідково


«Таврида Електрик» має у своєму розпорядженні виробничі потужності, розташовані у двох десятках зарубіжних країн. Офіційно про припинення роботи через санкції, запровадженні після анексії Криму Росією, торік влітку повідомила Естонія.


Багато кримських підприємців, хто за власним бажанням, а переважно «добровільно-примусово» після подій весни 2014 року зареєстрували свій бізнес у Росії. Українську реєстрацію якщо хто й анулював офіційно, то таких незначна кількість. Пояснення у бізнесменів прості: «Ніколи займатися паперовою тяганиною», «Немає часу для поїздок», «Поспішати не варто».


Вл. інф.