Про блокування роботи приватного гірничо-збагачувального комплексу з видобутку титанової сировини шляхом припинення дії ліцензії на видобуток корисних копалин повідомило керівництво ТОВ ВКФ «Велта», що в Новомиргородському районі на Кіровоградщині.

Дія ліцензії на видобуток корисних копалин припинена наказом Державної служби геології та надр України.
Незаконні, на думку адміністрації «Велти», дії можуть призвести до звільнення майже півтисячі працівників, а також припинення поповнення бюджетів різних рівнів на мільйони гривень.
За інформацією виконавчого директора підприємства Юрія Вольського, генеральний директор «Велти» підписав наказ про зупинення роботи підприємства. На робочих місцях перебувають лише представники aвaрійних служб, які працюють на гідроспорудах. Зупинка видобутку копалин автоматично позбавляє підприємство права на їх переробку.
Щоб привернути увагу влади до проблем підприємства, яке опинилося під загрозою закриття, кількасот його працівників розпочали пікетування облдержадміністрації.
Заступник голови ОДА Сергій Коваленко під час зустрічі з колективом ТОВ ВКФ «Велта» повідомив, що підприємство не має дозволу на розміщення промислових відходів. Однак немає й порядку, за яким ці дозволи надаються, він не розроблений на рівні держави.
Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко пообіцяв максимально сприяти у відновленні роботи підприємства. Щоб розв’язати проблему зі спецдозволом обласна влада звертатиметься до Міністерства екології та Державної служби геології та надр.

Кіровоградська область.

Довідково

Гірничо-збагачувальний комплекс компанії «Велта» з видобутку титанової руди є одним із основних підприємств Кіровоградської області, належить до числа найбільших її платників податків і є одним із двох найбільших діючих підприємств у депресивному районі.