В Ужгороді на площі Народній 247 патрульних поліцейських склали присягу на вірність українському народові.
В урочистій церемонії взяла участь керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. Вона зазначила: «П’ять місяців ви проходили жорсткий відбір і навчання. Коли рік тому ми взялися за реформування української міліції, то мало хто вірив в успіх. Казали, що в нас нічого не вийде, що буде важко. Та ми зробили це! Сьомого листопада народилася нова українська поліція, очолювати яку — честь для мене. Роботи буде дуже багато. Та ми зробимо все, аби захищати людей і державу. Я буду твердо стояти за кожного чесного поліцейського. Але нещадно каратиму тих, хто прийшов сюди, аби «кришувати» чиїсь інтереси».
«Я точно знаю, що у вас все вийде, бо я бачив ваші очі під час співбесід. Ви перші й найкращі!» — звернувся до поліцейських народний депутат України Мустафа Найєм.
Очолив загін патрульної поліції Закарпаття капітан Юрій Марцинишин, який донедавна керував ротою у Києві. Понад два десятки патрульних пройшли через війну на сході. Серед них і Тарас Пономаренко. Колишній артилерист Мукачівської 128-ї гірсько-піхотної бригади, він брав участь у боях за Дебальцеве. Шестеро наших військовослужбовців, серед яких був і Тарас, пробралися на ворожу територію і викрали у сепаратистів танк. Вони успішно повернулися на свої позиції й одразу ж підняли над трофейною машиною український прапор.
Хатія Деканоїдзе вручила нагороди поліцейським-учасникам АТО. Закінчилася церемонія складання присяги на вірність українському народові під звуки карпатських трембіт. А вже вночі з неділі на понеділок нові стражі порядку вийшли на патрулювання вулиць Ужгорода та Мукачевого.

Закарпатська область.