«У нас є дуже багато проблем. Тероризм, війни, міграція. Але є тільки одна проблема, що робить нас рівними за уразливістю. Це проблема зміни клімату. Її вирішення є іспитом для всіх народів», — заявив під час виступу на відкритті 21-ї кліматичної конференції у Парижі Президент України Петро Порошенко. 

 

А в умовах конфлікту на Донбасі питання захисту навколишнього середовища також потребує реакції міжнародної спільноти. «Підтримувані Росією терористи затопили багато шахт в регіоні. Їх злочинні дії призвели до отруєння питної води, ґрунту, флори та фауни регіону. Донбас став полігоном для російських та проросійських військ. Як наслідок — земля та атмосфера сильно забруднені від вибухів та пошкодження хімічних та інших промислових заводів», — заявив глава держави.


Також Президент України закликав надати поштовх досягненню компромісу щодо нової Глобальної кліматичної угоди, повідомляє прес-служба Президента. Нова угода «повинна бути динамічною, щоб оперативно адаптуватися до еволюції в соціально-економічному розвитку сторін, амбіцій щодо їх очікуваного національно-визначеного внеску, а також зміни клімату», — зауважив він.

 


Під час візиту до Франції Петро Порошенко провів понад 30 зустрічей із президентами та главами урядів. Зокрема, він зустрівся з президентами Європейської Ради та ЄК, Канцлером Німеччини, Президентом Франції, прем’єрами Великої Британії, Канади, Австралії, лідерами інших держав. «Ми чітко скоординували наші дії в частині реалізації Мінського плану, діяльності Контактної групи і порядку денного наступної зустрічі міністрів закордонних справ «Нормандського формату», — цитує Президента його прес-служба. Також відбулася розмова з Президентом Туреччини Реджепом Ердоганом (на знімку). Домовлено, що на початку наступного року Петро Порошенко відвідає Туреччину з візитом.


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).