До редакції зателефонувала читачка і поскаржилася, що у її районі, біля усіх шести під'їздів будинку, щовечора припарковані машини мешканців, які заважають проходу. А якщо хтось викликає "швидку", то проїхати машина не може -- лікареві доводиться йти пішки до потрібного під'їзду. У районній адміністрації розвели руками -- машини зазвичай припарковані без порушень. Але завжди знайдеться водій, який своїм авто перекриє якийсь проїзд. Відстежувати, щоб цього не траплялося, звісно, ніхто не буде. Але працівники ЖЕКу періодично розвішують оголошення, звертаючись до водіїв з проханням дотримуватися правил паркування і не  перешкоджати проходу інших мешканців. Тож залишається сподіватися на добропорядність водіїв.

 

 Погодьтеся, ситуація, про яку розповіла читачка, хоч і не проблема велетенського масштабу, але клопоту завдає багато. Пам'ятаю, як біля мого будинку один водій постійно ставив своє авто, перекриваючи при цьому пішохідну доріжку. І мені з маленькою дитиною у колясці було важко  обходити паркан 300 метрів завдовжки по дорозі, щоб потрапити у двір на дитячий майданчик. Згодом хтось, певно, не витримав постійно так оминати авто і гупнув чимось по лобовому склу. Відтоді він машину у нашому дворі взагалі не ставить. Звичайно, псувати майно іншої людини -- не вихід, але ж водії повинні залишати доступ для пожежних машин і карет швидкої допомоги. Чи є цей доступ біля вашого будинку? Власне, з таким запитання ми звернулися до відвідувачів сайту www.golos.com.ua і радує, що більшість  із опитуваних (48,98%) відповіли, що доступ вільний. 33,67% читачів вказали, що  доступ є, але на цих місцях постійно припарковані транспортні засоби мешканців. Тому за потреби проїхати "швидка" чи пожежна не зможуть. Розділилися голоси порівну (по 4,08 %) між відповідями:

-- проїзду заважають кіоски;

-- доступ пожежним машинам перекривають дерева або лінії електропередач.

А у 9,18% читачів доступу, по суті, немає взагалі. І якщо лікарі "швидкої" можуть до хворого дійти, то як гасити пожежу, якщо машина з водою не може проїхати -- не зрозуміло...

 

Певно, варто звернутися до водіїв: так, поставити авто на стоянку інколи буває проблематично. Але неправильно припаркована машина може комусь завдати великої шкоди.

 

Ірина ТИЩЕНКО.