Депутати Закарпатської обласної ради на останній сесії схвалили низку актуальних для виборців запитів і звернень. Так, обласний депутат лікар Іван Курах звернувся із проханням виділити кошти в рамках програми «Турбота» на лікування важкохворої пенсіонерки — мешканці села Сойми Міжгірського району.


59 голосами із 64 депутати підтримали також запит свого колеги Ернеста Нусера щодо надання інформації про перебіг реалізації інфраструктурних проектів у рамках програми ЄІСП (Європейський інструмент сусідства і партнерства) «Угорщина—Словаччина—Румунія—Україна 2007—2013» (фінансується з фондів Європейського Союзу). Ці проекти передбачають реконструкцію трьох пунктів пропуску через державний кордон України: «Ужгород», «Лужанка» та «Дякове», на здійснення яких у 2009 році виділено 10,2 мільйона євро. Про результати розгляду цього запиту буде поінформовано депутата та обласну раду.


Також 59 обранців підтримали депутатський запит Оксани Балоги, Василя Скрипа та інших обранців про додаткове виділення трьох мільйонів гривень ще в поточному році для надання одноразової матеріальної допомоги на лікування, протезування, придбання імплантатів, проведення оперативних втручань — у тому числі за межами України.
Усі депутатські запити і звернення оголошував голова облради Михайло Рівіс.

Ужгород.