Чому б нашому уряду не встановити всім жителям України газові лічильники безплатно?! Тоді б одразу стало зрозуміло, яку кількість газу споживають у країні.


Мені 83 роки, за плечима понад 50 років трудової діяльності, маю статус учасника бойових дій, дружина — дитина війни. Колись піднімали, будували, відновлювали... А тепер проживати у своїй двокімнатній квартирі зі світлом, опаленням і газом стало розкішшю. Ми постійно чуємо розмови про субсидії, але вони лише частково розв’язують проблему.


Наша родина, наприклад, користується тільки газовою плитою. З нас беруть за середніми тарифами. Коли ціна на газ була доступною, ми платили не замислюючись. Тепер розуміємо, що завжди переплачували, а за нинішніми цінами не можемо собі це дозволити. Встановлення газового лічильника (як мені сказали) коштує 4,5 тисячі гривень. Це нам із дружиною не по кишені!


Виходить замкнене коло. Платити за газ за середніми тарифами з наших пенсій — дуже дорого. Заплатити за встановлення газового лічильника — просто нереально. Є, звичайно, «шляхетна» державна програма, яка передбачає безплатне встановлення газових лічильників, але вона розтягнута в часі до 2018 року... Але чи дочекаємося ми, пенсіонери, і такі, як ми, цього безплатного встановлення?! Адже готувати їсти й платити за газ треба вже сьогодні. А чим?!


Чому б нашій державі вже зараз не встановити безплатні газові лічильники з виділених на субсидію грошей?..

Дніпропетровськ.

 

Степан КОГУТ.