На підприємствах Прикарпаття активно запроваджують систему контролю якості продукції. Під головуванням заступника міністра аграрної політики та продовольства України І. Гребенюк відбулася селекторна нарада з питань запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) операторами ринку харчових продуктів. У її роботі взяли участь керівники департаменту агропромислового розвитку ОДА та головного управління ветеринарної медицини області.


Зазначимо, що на 16 підприємствах промисловості області цю систему вже запроваджено. П’ять підприємств мають дозвіл на експорт продукції до країн ЄС. Окрім того, ще на 13 підприємствах області триває запровадження системи НАССР.


На нараді також зазначалося, що на середніх та малих підприємствах цей процес протікає проблематично, оскільки потребує додаткових витрат, а часом і модернізації виробництва.


До слова, згідно зі ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» ця норма закону є обов’язковою для всіх операторів ринку харчових продуктів і почне діяти з 20 вересня 2017 року.


Івано-Франківська область.