Так називається виставка переможців патріотичного конкурсу ДП «НАЕК «Енергоатом». На ній представлено майже сотню робіт декоративно-ужиткового мистецтва, ілюстрації, листи та плакати. Експозиція відкрилася в інформаційному центрі Рівненської АЕС «Полісся».

Початок справжнього патріотичного руху ініціювала робота кузнецовської школярки Ольги Гончар. Її дівчина назвала «З Надією до Перемоги» та присвятила українській льотчиці Надії Савченко. За цей час під таким гаслом було проведено окремий дитячий творчий конкурс на підтримку політв’язнів, які незаконно утримуються в РФ. Частину робіт було виставлено на благодійному аукціоні на підтримку їхніх родин. Копії дитячих робіт волонтери «Енергоатому» передають українським бійцям на сході. ДП «НАЕК «Енергоатом» уже тривалий час дотримується традиції, коли до кожної посилки в зону АТО вкладаються малюнки, які солдати зберігають як своєрідні обереги.
Роботи фіналістів конкурсу «З Надією до Перемоги» у листопаді-грудні минулого року експонувалися у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва на території Києво-Печерської лаври. Упродовж цього року виставка мандруватиме містечками-супутниками українських АЕС. Першим прийняв естафету Кузнецовськ. Далі виставка поїде до Южноукраїнська.
Про це повідомила керівник прес-центру ВП РАЕС Вікторія ЛЕОНОВА.

 

 

 

На знімку: у перший день роботи виставку відвідали юні художники — гуртківці Палацу культури ВП РАЕС та Кузнецовського будинку дитячої та юнацької творчості, школярі.

Фото автора.