Наприкінці минулого року з вуст нашого Прем’єр-міністра пролунали слова, що міліція України була неспроможна захистити народ України, а створена поліція це зробить. Арсеній Петрович, мабуть, і не здогадується про те, скільки болю завдав цією промовою. Ще гіркіше було читати коментар керівника МВС пана Авакова: «У новій поліції не буде некомпетентних і брудних «ментів»!» — який він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

 

Тут лише хочемо запитати, а в якій структурі раніше працювали ви, шановний?! Бо ми, пенсіонери МВС, пишалися словом «міліція».


Хотілося б вірити, що нові співробітники поліції, отримавши заробітну плату у 6—8 тисяч гривень, сумлінно виконуватимуть свої службові обов’язки в неадекватних умовах, ризикуючи своїм життям і родиною. Водночас голова поліції отримуватиме 98 тисяч грн., заступники — по 70, керівники структурних підрозділів та територіальних органів по 30... Чому така шалена різниця між зарплатнею керівництва і підлеглих?!


Ось тут і слід замислитися, чи не буде поборів у нижчих ешелонах, коли керівництво зможе повноцінно забезпечити себе і свою сім’ю, а от новий співробітник — під великим знаком запитання...


Люди працювали на благо держави, ризикували своїм життям, днями не бачили рідних, недоїдали, недосипали. Ми виконували свій службовий обов’язок і складали присягу на вірність народу України. А тепер нас позбавляють усього, що ми заслужили за законом, пільг, даруючи лишень мізерну пенсію, якої не вистачає на комунальні послуги, де замилили очі субсидіями. Та й ціни на ліки піднялися у десятки разів, не кажучи про харчування, «безплатну» медицину, освіту.


З благословення нашого вищого керівництва скасували закон про міліцію України, позбавили свята — Дня міліції, гідної пенсії...
Підтримуємо чорнобильців, які були перед вибором однієї із пільг. Так от, вони згуртовано подалися до Києва й обстояли свої права. Ми також здатні на такі кроки, але віримо у закони України, які повинні діяти і захищати.


А. ДОКІЙЧУК, В. ЩУР, В. БАРАНЮК..., загалом 30 підписів пенсіонерів Барського РВ УМВС України у Вінницькій області.


Мал. Миколи КАПУСТИ.