Валентина Мельник (Київ): 


1. У деяких районах Києва є затримки з постачанням платіжок за опалення. З чим це пов’язано? Чи нараховуватиметься пеня за несвоєчасну оплату? 


2. Які будинки є першочергові для встановлення лічильників тепла?

 


Комерційний директор ПАТ «Київенерго» Євген Бушма:


1. Затримка є з поставкою платіжок в Оболонському і Святошинському районах Києва. Ці райони з цього розрахункового періоду переведені на прямі рахунки від «Київенерго». Затримка обумовлена виключно технічними причинами. Ми спочатку отримуємо інформацію від комунального підприємства «Головного інформаційно-обчислювального центру» по всіх платежах, а після цього, щоб максимально повно клієнту відобразити в квитанції його стан рахунку, починаємо проводити нарахування за конкретний період. Через це виникає тимчасова затримка в видачі квитанції. Сподіваюся, що через місяць-два все налагодимо. Що стосується пені за несвоєчасну оплату, то вона не нараховуватиметься. Залишиться лише заборгованість. Нині, якщо оплата відбувається після 20 числа, санкції не застосовуються.


2. Лічильник ставиться, насамперед, в багатоквартирних будинках, де більше розрахункове споживання, а потім у будівлях низької споруди. Адже лічильник — це не спосіб економії, а реальний облік споживаної теплової енергії. У старих забудовах, котрі знаходяться в центрі столиці, є технічні особливості встановлення приладів обліку.

 


Записав Сергій Мельник.