Договір про Зону вільної торгівлі між Україною і Канадою має бути підписано у червні. Опісля він пройде ратифікацію парламентами обох країн.

До Канади з аграрних товарів Україна, за інформацією заступника директора ДП «Держзовнішінформ» Вікторії Данилець, експортує мед та вершкове масло, натомість купує там рибу та сільськогосподарську техніку.
Нині запускається Канадсько-український проект підтримки торгівлі та інвестицій, розрахований на п’ять років. Фінансуватиме його уряд Канади. Головна мета, наголошує виконавчий директор Канадсько-української торгової палати Емма Турос, — боротьба з бідністю в Україні.
За її словами, наша держава сьогодні є одним з лідерів експорту сільськогосподарської продукції й водночас дуже незаможна країна. Це свідчить про несправедливий розподіл між населенням того, що надбає країна за рахунок експорту, за рахунок своєї надзвичайно родючої землі. Лише дуже-дуже маленька частина населення отримує вигоду від того. Тому підтримка малого і середнього бізнесу є ключовою задачею цього проекту.
— Спершу проведемо дослідження — що можна продати в Канаду? —розповіла Емма Турос. — Де є цей ринок? І тоді шукатимемо підприємства в Україні, які здатні виготовляти затребувану продукцію... І їх вже намагатимемося довести до відповідного рівня культури виробництва, якості продукції, ціни, компетенцій, до укладення контрактів і налагодження постачання. Так підтримуватимемо експорт в Канаду.
За словами Емми Турос, організатори проекту зіткнулися з тим, що в Україні мало грамотних торговців. Мало людей, які вміють запропонувати товар на західних ринках. Агрохолдинги прекрасно продають... Але що? Сировину. Це родючість української землі й дешева праця українських робітників. Додану вартість тут ще не навчилися добре продавати.