Івано-Франківський регіональний центр оцінювання якості освіти спільно з Прикарпатським національним університетом ім. В. Стефаника оголосили традиційний онлайн-турнір юних інтелектуалів «Знай українське!», присвячений 200-річчю Тараса Шевченка.

Змагання проводяться серед команд загальноосвітніх закладів України через комп’ютерне тестування на порталі www.test-on-lіne.com. Участь у ньому беруть команди, в складі яких є 10 учасників для міських навчальних закладів та п’ять — для селищних і сільських. На турнір уже зареєструвалося 628 команд з 25 регіонів України. Своєрідною перемогою є те, що кримські школярі також беруть в ньому участь, наразі відгукнулися чотири команди.
Змагання відбуватимуться у два етапи: заочний (для всіх зареєстрованих команд) та очний для 20 команд — переможців заочного етапу в командному заліку та 10 кращих в особистому заліку індивідуальних учасників в кожній області.
Нагадаємо, що засновником турніру є Національна академія педагогічних наук, серед організаторів — Український центр оцінювання якості освіти.
Усі бажаючі взяти в ньому участь можуть зареєструвати свою команду, надіславши електронну заявку на offіce@test.іf.ua до 28 березня.