У Житомирі урочисто відкрили Дім української культури. Розмістився він у будівлі, спорудженій 1903 року і відомій як садиба адвоката Філіпова -- архітектурній "родзинці" міста. За радянських часів тут найчастіше звучав вальс Мендельсона, бо діяв ЗАГС.

 

Відкриття нового закладу почалося з концерту, що відбувся навпроти, біля пам'ятника Тарасу Шевченку, де, крім місцевих виконавців, виступила і знаменита землячка Ніна МАТВІЄНКО. Першим поріг Дому української культури переступив чорний кіт. У шести виставкових залах розміщено експонати, які представляють різні грані творчості.

 

Як зазначив міський голова Сергій СУХОМЛИН, цей заклад має стати центром культурного спілкування: тут можна проводити концерти симфонічної музики, поетичні вечори, художні виставки.

 

Під час відкриття Дому української культури відбулася презентація встановленої біля нього в спеціальній скляній конструкції ляльки-мотанки висотою три з половиною метри. Вона занесена до Книги рекордів України. В дипломі, який засвідчує це, зазначено: "Опис досягнення: для привернення уваги суспільства до новоствореного осередку культури в місті Житомирі презентували найбільшу ляльку-мотанку, виготовлену зі збереженням правильних і точних пропорцій згідно з українськими традиційними правилами народної творчості".

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомир.

 

Голос України