Українка стала третім містом в Київській області, яке отримало нові функції архітектурно-будівельного контролю. У вівторок акт приймання-передавання справ підписали голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев та міський голова Українки Павло Козирєв.


Новоутворений орган архбудконтролю Українки матиме змогу реєструвати й надавати дозвільні документи, здійснювати перевірки законності будівництв, штрафувати порушників та зупиняти незаконні будівельні роботи.


«Сподіваюсь, що Українка, користуючись новими повноваженнями, стане регіональним лідером за рівнем надання послуг у сфері будівництва та створить громадянам й підприємцям максимально комфортні умови для здійснення законних будівельних робіт», — цитує слова Олексія Кудрявцева прес-служба Асоціації міст України.


«Для нашого міста це очікувана подія, — підкреслив Павло Козирєв. — Ми використаємо цей шанс, щоб зробити адміністративні послуги доступними для людей, а контроль над будівництвом більш якісним». Він подякував Держархбудінспекції за партнерство та підтримку на шляху до отримання Українкою нових функцій.


Нагадаємо, що сьогодні низка громад уже отримали нові повноваження в рамках децентралізації сфери держархбудконтролю. Серед них такі великі міста, як Харків, Луцьк, Тернопіль, Херсон і Маріуполь, а також Ірпінь і Макарів на Київщині, Чорноморськ на Одещині, Славута на Хмельниччині, міста Дружківка, Красний Лиман, Торецьк (Дзержинськ) та Селидове в Донецькій області.