Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ченці та священики Волинської єпархії УПЦ Київського патріархату з кількаденним благодійницьким візитом 4--6 травня побували в зоні проведення АТО. Їх приймали і супроводжували архієпископ Донецький та Маріупольський Сергій та вікарій Донецької єпархії єпископ Слов'янський Всеволод. Волинські священики зокрема відвідали Маріуполь, де в сиротинці для сліпих передали святкові страви, комп'ютер і диски з церковними піснеспівами. В цьому ж місті в храмі Петра (Могили) вони відслужили молебень, а в дитячо-юнацькій школі для сиріт передали допомогу (великодні страви та засоби гігієни) зібрані парафіянами Ковельського районного благочиння. У селі Широкіне митрополит передав допомогу бійцям прямо на передовій.

 

На знімку:

митрополит Михаїл освячує хрест і пам’ятник на місці загибелі воїнів
51-ї окремої механізованої бригади (ОМБ)

 

Фото надано прес-службою Волинської єпархії УПЦ Київського патріархату.

 

Хвилюючою була поїздка делегації в місто Волноваху. В цьому місті, яке є побратимом Луцька, митрополит передав храму Всіх святих землі Волинської у тимчасове використання ікону великомучениці Варвари з часткою мощей із луцького кафедрального Свято-Троїцького собору, відправив молебень. У селищі Благодатне Волноваського району митрополит освятив хрест і стелу на місці загибелі 22 травня 2014 року воїнів 51-ї окремої механізованої бригади, відслужили панахиду по ним.

 

У програмі поїздки було також відвідування прикордонників у Сартані, бійців 14-ї бригади у Красногорівці. У Мар'їнці, в районному центрі дитячої та юнацької творчості, священнослужителі з Волині передали солодощі, паски, крашанки, м'які іграшки. Владика пожертвував гроші на вікна, а також нагородив медаллю директора Аліну КОССЕ, а заклад -- митрополичою грамотою. Далі шлях владики проліг в один із військових підрозділів.

 

Багато хвилюючих зустрічей було у митрополита також у Краматорську, Слов'янську.

 

До речі, 9 травня митрополит Михаїл відзначив свій піввіковий ювілей, перебуваючи разом з ветеранами Другої світової війни на меморіалі Вічної Слави у Луцьку. Офіційне вшанування ювіляра відбулося 11 травня.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України