Патрульні Івано-Франківська розповіли про перші сто днів роботи. Звітували не у владних кабінетах, а перед мешканцями міста на Вічевому майдані. Начальник патрульної поліції Дмитро МІХАЛЕЦЬ повідомив, що за цей час було прийнято 12 тисяч викликів. Така кількість звернень, на його переконання, свідчить про значну довіру людей до їхньої служби. І за таку підтримку патрульні вдячні, бо для начальника це -- головне, а для підлеглих -- неабияка мотивація. А загалом за сотню днів опрацювали майже 19 тисяч завдань.

 

На знімку: головний патрульний міста Дмитро МІХАЛЕЦЬ
із найчемнішими городянами.

 

Фото Миколи МАЦЮКА.

 

Середній час їхнього прибуття на місце виклику -- 6,32 хв. Значна частина роботи -- це оформлення порушень правил дорожнього руху (склали 244 адмінпротоколи за керування у нетверезому стані) та реагування на дзвінки "102".

 

Як переповіли у прес-службі підрозділу, патрульні виїздять врегульовувати конфлікти, сімейні сварки, втихомирювати дебоширів. За гарячими слідами розкривають крадіжки та грабежі, затримують продавців наркотиків, розшукують та повертають додому дітей.

 

Саме для найменших іванофранківців патрульні під час звіту організували ігровий майданчик, щоб вони могли ознайомитися з правилами дорожнього руху. Усі дітлахи отримали сувеніри та подарунки.

 

Патрульних за доблесну службу привітав і преміював міський голова Руслан МАРЦІНКІВ. Посадовець повідомив, що міська рада виділила 199 тисяч гривень на створення нового підрозділу поліції -- велопатруля.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України