Гаманець...


Олександр Урбанський, голова Одеської облради (заперечуючи свої офшори):


— Одеська область — не гаманець. Вона — як земля, на якій потрібно довго і тяжко трудитися, щоб отримати урожай. Красти тут нікому не дозволимо.

 


Від чергового:


— Тому крастиму сам! А ще — мої гаманці!.. І нехай нам допоможе в цій тяжкій праці одеська земля.


Як без рук...


Роман Безсмертний, політик:


— Мене мучить питання: навіщо в Україні віце-прем’єр-міністр з АТО і міністр з окупованих територій?..


Від чергового:


— Як навіщо?!. Щоб через півроку обидва міністри — з АТО і окупованих територій — зрозуміли, що без міністра тилового забезпечення вони як без рук! Коли тил не забезпечить, що ж тоді вкрасти.


І семафор куритиме... бамбук


Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА (просить звільнити його через «програш» у боротьбі з «тютюновою мафією»):


— Закарпаття віддається на відкуп контрабандистам і вмикається зелене світло для незаконного переміщення сигарет через державний кордон.


Від чергового:


— Нє, скажіть, до чого тут Москаль, коли треба міняти сам... семафор! Щоб не було: вмикай зелене світло, вимикай, пропоную поставити семафором... Насірова. Він завжди, за будь-якої погоди, горить лише своїм улюбленим зєльоним цвєтом.


Беззубий равлик


Франк-Вальтер Штайнмайєр, глава МЗС Німеччини (про Мінський процес):


— Ми впродовж багатьох місяців ламали зуби, щоб Москва, Київ та сепаратисти продовжили виконання домовленостей. Якщо в цій справі і є якийсь прогрес, то він просувається зі швидкістю равлика — по міліметрах.

 


Від чергового:


— Пане Штайнмайєре, для чого вам ці «нєрви» з міліметрами? Знайте, Путін ніколи не потерпить вашої беззубості. Він обов’язково подарує вам на третю річницю Мінська... «вєліколєпні» золоті коронки... Ними можна буде французьких равликів хрумать (із задоволенням), гризти Обаму (але потихеньку) і навіть кусати нашого Президента (за неслухняність).


Про курс...


Сергій Лавров, глава МЗС РФ:


— Литва є найбільш агресивною русофобською країною, яка штовхає НАТО на антиросійський курс.


Від чергового:


— Ні, нам потрібно терміново шось робити! Або снігура розіпнути, або наступного «мальчіка» з’їсти, а то незабаром Латвія з Естонією нас в агресії переженуть... І як нам тоді у кровожерливі очі... НАТО дивитися?!.


Велика країна


Арсен Аваков, глава МЗС (про свята):


— У нас велика країна. У великій країні — багато населення і багато дурнів, тому всякі провокації, можливо, будуть.


Від чергового:


— Думаю, Розенку не сподобається все те, що ви про нього оце нагородили. Попереджаю, він за це... газ може вам наказати відрізати, а вашим підопічним поліцейським рекомендуватиме переходити на альтернативні джерела енергії... Самогон, приміром... І що тоді (в «смислє», як із цим працювати)?


Косовиця


Максим Мельничук, голова Київської ОДА, виділив два гектари землі під Києвом екс-депутату, регіоналу Таріелу Васадзе.


Розпорядження дозволяє Васадзе розробити проект землеустрою для відведення в оренду (землі запасу), що розташована на території Козинської селищної ради Обухівського району. Вказується, що земля в елітному передмісті Києва виділена екс-нардепу для сінокосіння за його клопотанням.


Від чергового:


— Я так зрозумів, Васадзе — учасник Майдану, герой АТО, де в бою підбив два російські танки і один сєпарський... «Ланос» (рука не здригнулася, я про «Ланос»). А тепер цей доблєсний воїн (в минулому житті — автомагнат) на «дємбелі» розводитиме бичків так само просто, як Мельничук розводить усіх нас (до речі, на наше клопотання).


Букет на пам’ять


Дмитро Пєсков (пояснюючи, чому Путін не вітав Порошенка із Днем Перемоги):


— Президент не раз казав, що кризові відносини на міждержавному рівні ніяк не позначаються на добрих почуттях і добрих традиціях стосовно народів країн, які традиційно нам близькі, — це і народ Грузії, і народ України та інших країн.


Від чергового:


— Нє, счас заплачу! «Гиацинты», «Акации», «Пионы», «Герани», «Васильки», «Тюльпаны», «Хризантемы» — усе це нам і народу Грузії! На довгу і нев’янучу пам’ять. Від доброго й чутливого, близького й традиційного Вови Ху...ла!


І орден за відвагу...


Олександр Єфремов, колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді (заявив про повернення йому закордонного паспорта і зняття електронного браслета стеження):


— Я побував на допитах у шести справах. Із мене знято всі обмеження, тільки заставу все ніяк не повертають.

 


Від чергового:


— Нє, це просто «вопіющєє» неподобство! Треба негайно: повернути 3,7 мільйона гривень із перев’язкою георгієвською «лєнточкой» — раз; дати орден за відвагу — два; відправити у Мінськ замість Безсмертного — три.

Олександре Сергійовичу, ми нічого не забули? Ах, да, за прокурорів, вибачте і за тимчасові незручності (в «смислє» браслєти) теж... Самі знаєте... війна.

 


Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.


Мал. Василя ФЛЬОРКА, Олексія КУСТОВСЬКОГО, Миколи КАПУСТИ.