Ще два десятки енергоефективних шкіл з’являться на Дніпропетровщині найближчим часом у рамках спільного проекту обласної та міської рад, а також компанії ДТЕК — «Енергозбереження заради майбутнього». З 19 січня в цих навчальних закладах почалося навчання основ енергозбереження.

Голова облради Євген Удод зазначає, що тема енергоресурсів сьогодні викликає соціальне напруження. Але при цьому не варто опускати руки.

— Треба робити все для того, щоб діти виросли свідомими в питанні енергоефективності і стали для нас прикладом у дбайливому ставленні до тепла, світла, води, — вважає він.

Як повідомили «Голосу України» організатори заходу, понад два місяці для учнів 6—8 класів проводитимуться факультативи з основ теплопостачання та теплозбереження. Крім того, кожна школа одержить набір для енергоаудита: вольтметр, пірометр, термометр, вимірювальні стрічки та ін., за допомогою яких діти визначатимуть «слабкі» і енергозатратні місця в школі чи квартирі.

Навчальну програму було розроблено викладачами всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку». Весною школярі побувають із екскурсією на Придніпровській ТЕС, візьмуть участь у конкурсах малюнків, плакатів, творів, інформаційних кампаній і агітбригад. Навчальні заклади розроблять і презентують свої проекти з енергоефективності. Переможці отримають гранти на реалізацію ініціатив, які втілять у життя до нового навчального року.

Дніпропетровська область.