Стали відомі переможці Третього всеукраїнського диктанту з польської мови, який відбувся у Луцьку 21 травня. В обласному центрі у ньому взяли участь 158 чоловік.

 

Присутніх привітала голова Спілки вчителів-полоністів України імені Габріелі Запольської Світлана ЗІНЧУК, яка ознайомила всіх із планом проведення заходу, зачитала лист-звернення від організаторів, зокрема керівника фонду "Свобода і демократія" Роберта ЧИЖЕВСЬКОГО та повідомила, що загалом в Україні на написання диктанту польською мовою зголосилися близько 2,5 тисячі осіб.

 

Школярі, студенти та дорослі з Луцька, Рівного, Ковеля, Здолбунова і Костополя працювали над текстом про першого правителя польської держави Мешка І, який у 966 році прийняв християнство. Його продиктувала вчителька польської мови Ядвіга ДЕМЧУК із Центру розвитку польської мови за кордоном. Усіх учасників нагородили пам'ятними дипломами, а переможців -- цінними призами.

 

Третій загальноукраїнський диктант з польської мови організував фонд "Свобода та демократія" в рамках програми "Біло-червоне АВС", покликаної сприяти вивченню польської мови та здобуттю знань про Польщу за кордоном.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

 

Волинська область.

 

Голос України