Десятки вагонів, завантажені лісом, які зупинили на Закарпатті, -- це деревина з Галичини, яку росіяни намагаються вивезти до Чехії. Двадцять вісім належать ТОВ "Укрліскомплекс".

 

-- Це підприємство, яке займається посередництвом у торгівлі лісом і працює на єдиному податку (тобто практично не дає грошей у бюджет), засноване трьома громадянами РФ, -- наводить заяву голови ОДА Геннадія МОСКАЛЯ його прес-служба. -- Основний бізнес -- вивезення та продаж українського лісу в Чехію. Закарпатські держлісгоспи відмовилися працювати з "Укрліскомплексом", тому це ТОВ купує дерево в інших областях. Головні його партнери -- державні підприємства "Дрогобицьке ЛГ", "Славське лісове господарство", "Сколівські Бескиди", ТОВ "Маркум", "Радехівське ЛМГ", "Турківське лісове господарство", "Боринське ЛГ" -- усі підприємства зі Львівщини. Тобто патріотичні галичани продають свій ліс представникам країни-агресора, і єдине, хто цьому перешкоджає -- це Закарпаття, -- продовжує Г. Москаль. -- Представник "Укрліскомплексу" приходив до мене й намагався шантажувати якимись акціями, якщо його вагони з галицьким лісом не випустять за кордон. Я пояснив йому популярною російською мовою, в якому напрямку рухатися, і цей напрямок -- явно не в бік Євросоюзу.

 

До речі, на прикордонних залізничних станціях Чоп та Батєве накопичилося 173 вагони із лісом (здебільшого, з паливною деревиною, тобто дровами) з інших областей України, готових до відправки в країни Євросоюзу. Закарпатська митниця не оформляє вагони, оскільки голова ОДА Геннадій Москаль своїм розпорядженням обмежив довжину експортованих з України дров максимум один метр.

 

Василь НИТКА.

 

Закарпатська область.

 

Голос України