Постанова Верховної Ради України

 

27 серпня 2016 року виповнюється 75 років з дня народження видатного діяча української культури, Героя України Богдана Сильвестровича Ступки.
Враховуючи вагомий внесок Богдана Ступки у збагачення національної культурно-мистецької спадщини, Верховна Рада України постановляє:
1. Урочисто відзначити на державному рівні 75-річчя з дня народження Богдана Ступки.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 75-річчя з дня народження Богдана Ступки;
розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 75-річчя з дня народження Богдана Ступки, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів.
У плані заходів передбачити, зокрема:
завершення розробки та встановлення пам’ятника Богдану Ступці на місці його поховання;
створення кімнати-музею Богдана Ступки у приміщенні Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка;
проведення у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка урочистостей з нагоди 75-річчя з дня народження Богдана Ступки.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні телерадіопередачі, присвячені життю і творчій діяльності Богдана Ступки, та сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 75-річчя з дня його народження.
4. Рекомендувати Державному агентству України з питань кіно організувати показ фільмів за участю Богдана Ступки.
5. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 75-річчю з дня народження Богдана Ступки;
Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» видати серію поштових марок, присвячених 75-річчю з дня народження Богдана Ступки.
6. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.


Голова Верховної Ради України А. ПАРУБІЙ.


м. Київ, 31 травня 2016 року.
№1388-VІІІ.