ПРОМІЖНІ ВИБОРИ

 

Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата на проміжних виборах народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі № 85 (центр -- місто Калуш) -- гендиректора ТОВ "КОС ІНВЕСТ" Святослава КАВІНСЬКОГО, який балотується шляхом самовисування. Водночас представники "ОПОРИ" зафіксували з його боку виборчий фальстарт, оскільки рекламні носії почали нагадувати про нього як до моменту офіційного старту кампанії (19 травня), так і до дати його реєстрації у ЦВК (кандидати в депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію наступного дня після реєстрації).

 

ВО "Свобода" на перегонах представлятиме заслужений вчитель України (Голинська ЗОШ Калуського району), депутат Івано-Франківської обласної ради Оксана ТЕБЕШЕВСЬКА. Також балотуватиметься народний депутат сьомого скликання, голова Калуської районної організації ВО "Батьківщина" та депутат райради Ольга СІКОРА. Побореться за мандат і голова обласної МГО "Молодий Народний Рух", депутат Калуської міської ради Олег САВКА. За інформацією прес-служби партії "Опозиційний блок", з'їзд делегував кандидатом керівника представництва "Фонду Українська політика" Володимира КЛЮСА. Від партії "Українське об'єднання патріотів -- УКРОП" претендуватиме депутат обласної ради, підприємець Віктор ШЕВЧЕНКО. А за офіційною заявою політичної сили "УНА-УНСО" кандидатом обрано голову Івано-Франківської обласної організації партії, бойового офіцера -- учасника АТО, мешканця Калуша Романа КОРОЛЯ.

 

ДОВІДКОВО

 

До складу виборчого округу № 85 входять місто КалушКалуський, Рогатинський райони та частина Галицького. Округ налічує 166 виборчих дільниць та майже 143 тисячі виборців.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України