Учора, 9 червня, секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило оголосив про закриття сесії. Депутати не розглянули жодного питання з порядку денного, зокрема, мало йтися про ліквідацію пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. 


Із самого ранку на площі Ринок, де розташована міська рада, перебувала значна кількість правоохоронців. Усередину пропускали лише за посвідченнями. Виконувач обов’язків начальника управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський порадив громадянам, які зібралися біля входу до Ратуші і намагалися потрапити на сесію, дивитися трансляцію сесії онлайн. Однак представники УНА-УНСО, ГО «Сокіл» та інших правих організацій прорвалися через кордон правоохоронців і увійшли до сесійної зали, заблокували трибуну, і розпочалася бійка, повідомляє Zaxіd.net. Протестувальники стверджують, що правоохоронці, які охороняли вхід до Ратуші, застосували до них силу і сльозогінний газ. Керівник прес-служби Західного територіального управління Нацгвардії України підполковник Олег Тіхов заявив, що газ під час сутичок у Львівській міській раді проти нацгвардійців застосували представники УНА-УНСО, які проривалися до сесійної зали. Під час сутички кілька бійців Нацгвардії дістали легкі тілесні ушкодження.


Ліквідація пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі тим часом триває. Начальник відділу із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев повідомив, що станом на 15.00 9 червня залучена до гасіння авіація здійснила 15 скидів води (120 тонн) на територію займання.

Львівська область.