На Прикарпатті приймуть регіональну програму забезпечення обороноздатності області. Для її реалізації залучатимуть не лише бюджетні кошти, а й внески громадян, що надходитимуть на спеціальний рахунок.

Про це було оголошено на розширеній нараді Івано-Франківської ОДА. Під час засідання увага акцентувалася на резервних фондах місцевих бюджетів. Однак їх, на переконання очільника області Андрія Троценка, замало. Тому було запропоновано створити координаційну раду, представники якої співпрацюватимуть з меценатами, бюджетоутворюючими підприємствами тощо.

А голова облради Василь Скрипничук запропонував переглянути бюджети кожного рівня і визначитися з програмами, які можуть зачекати з фінансуванням, щоб передбачені на них кошти спрямувати на потреби оборони.

Водночас у регіоні тривають військові збори та сповіщення військовозобов’язаних осіб. Майже 3,5 тисячі місцевих добровольців вирішили допомогти українському війську. Обласний військовий комісар Ігор Павлюк повідомив, що сьогодні «основним завданням є формування батальйону територіальної оборони, повне забезпечення його озброєнням, технікою, матеріально-технічними засобами та облаштування місця дислокації». За підрахунками комісара, на найнеобхідніше потрібно 4,5 мільйона гривень.