На Сколівщині розпочали ремонт дороги, яка веде до Державного історико-культурного заповідника "Тустань". Дорожники вже поклали перший шар асфальту на відтинку від села Верхнє Синьовидне до центру села Урич.

 

Начальник Служби автомобільних доріг Руслан КАНДИБОР розповів, що на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О 140406 Східниця -- В. Синьовидне завдовжки 23,9 км здійснять поточний середній ремонт. "Поклали щебнево-гравійне покриття на ділянці від Урича до Східниці. Для того щоб повністю відремонтувати цю дорогу, необхідне додаткове фінансування, тому якщо вдасться отримати необхідні кошти, її зроблять ще цьогоріч", -- зауважив Руслан Кандибор.

 

Директор Державного історико-культурного заповідника "Тустань" Андрій КОТЛЯРЧУК наголосив, що це була одна із найгірших доріг області. "Багато людей, які хотіли побачити скелі Тустані, казали, що це цікаво, але ми туди не поїдемо, бо там погана дорога. Відтепер ми очікуємо на стрімкий інфраструктурний розвиток села Урич і значне збільшення кількості туристів до заповідника "Тустань". Окрім того, це полегшить адміністративну роботу працівників історико-культурного комплексу та дасть поштовх до розвитку самого села", -- сподівається Андрій Котлярчук.

 

До слова, 2016 року на зазначену дорогу із обласного бюджету виділили 10,2 млн. гривень. Як повідомляє прес-служба Львівської обласної ради, вартість повного обсягу робіт, які включають зокрема благоустрій, розмітка, освітлення, становить орієнтовно 55,4 млн. грн.

 

Христина ГОРОБЕЦЬ.

 

Львівська область.

 

Голос України