Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Харківської області (на знімку) взяв участь в урочистій церемонії вручення дипломів випускникам Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та повідомив про присвоєння навчальному закладу статусу національного.

 


«Сьогоднішній випуск не схожий на попередні — вперше за роки незалежності випускники повністю оволоділи бойовою технікою, пілотуючи вертольоти Мі-8 та Мі-24, літаки-штурмовики Су-25 та винищувачі Міг-29. Випускники засвоїли програму підготовки на цих бойових літаках відповідним нальотом по 43 та 36 годин, а загальний наліт випускника за роки навчання в університеті перевищив 206 годин на кожного», — наголосив глава держави та висловив переконання, що авіація має бути тією силою, що здатна стримати агресора.


Президент також нагадав, що за особисту мужність і героїзм понад 200 військовослужбовців Військово-повітряних сил відзначені державними нагородами. Зокрема, військовий льотчик, генерал-лейтенант Василь Нікіфоров став повним кавалером ордена Богдана Хмельницького, а випускниця Харківського університету Повітряних Сил Герой України Надія Савченко стала символом незламності.


П. Порошенко також повідомив, що вже наступного тижня підпише указ про звільнення протягом червня-липня військовослужбовців, призваних на військову службу у 2015 році під час проведення п’ятої черги мобілізації.


Вл. інф.


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).