У Сєверодонецьку зростає кількість молодіжних громадських об’єднань за інтересами. Яскравий приклад — Федерація безалкогольних розваг (ФБР). Нещодавно вона зібрала представників маф-клубів регіону на перший відкритий чемпіонат з інтелектуальної гри «Мафія».

Сєверодонеччани приймали хлопців і дівчат з Лисичанська, Луганська й Горлівки. Серед них були студенти, молодь, що працює, — представники різних професій.

Виявляється, «мафіозі» повинні мати здібності не тільки аналітиків, психологів, а й, що найцікавіше, акторів. Щоб заплутати суперників, вони зображують ті чи інші емоції, які не відповідають становищу справ, розпочинають розмови, які відволікають. І водночас, не втрачаючи самоконтролю, щось прораховують, перевіряють інтуїцію, тактику й стратегію свою особисто, командну і гри в цілому.

За усім цим спостерігати було не менш цікаво, ніж за кінобойовиками. Кожен раунд тішив хитрими схемами, комбінаціями.

— Тепер, коли ми краще пізнали одне одного, логіку поведінки суперників, турніри стануть ще цікавіші, — коментують фебеерівці Ростислав Янченко і Роман Красюк.

Поки що на першому місці — Сєверодонецьк, його наздоганяє Горлівка. Але ігровий сезон цього року лише розпочався. Молодь з нетерпінням чекає на нові зустрічі.

Фото автора.

«Мафія» об’єднує.