Наш Добровеличківський район віддалений від обласного центру на понад 100 кілометрів. Не ближче й інші великі міста. Та це не заважає нашим дітям займатися улюбленою, а головне, перспективною і потрібною в майбутньому справою. Вони з величезним задоволенням відвідують гурток «Технічне конструювання» комунального закладу «Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Добровеличківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І—ІІІ ступенів, керівник якого Юрій Калашник.


Підтвердженням ефективності такого захоплення стало те, що за результатами змагань, які нещодавно відбулися у Дніпрі в рамках Всеукраїнського фестивалю робототехніки BestRoboFest, у категорії LEGO Артем Дромашко зі своїм роботом «Domіnator» виборов перше місце в номінації «Керовані роботи» та друге — в номінації «Автономні роботи». Денис Погорілий та робот «WARFACE» посіли перше місце в номінації «Автономні роботи», а Святослав Тупчієнко зі своїм «Dynamіx» у номінації «Автономні роботи» — третє місце.


Переможці отримали фірмові нагороди від організаторів фестивалю. А також з величезним задоволенням переглянули виставку роботів-марсоходів і роботів-андроїдів, 3D-принтерів, дронів тощо. А ще познайомилися із діючими моделями відомих роботів R2D2 та WOLLE.


Учасники і гості фестивалю відвідали майстер-класи з ракетомоделізму, керування квадрокоптерами, програмування Scratch та презентації проектів із використанням робототехніки.


Якщо наші діти прочитають про себе в такій поважній газеті, це додасть їм ще більше бажання займатися моделюванням та залучить до цієї важливої справи інших.


Василь ПОГОРІЛИЙ, багаторічний передплатник «Голосу України».


Добровеличківка 
Кіровоградської області.

 


На знімку: юні добровеличківські переможці.


Фото автора.