Генпрокурор України Юрій ЛУЦЕНКО особисто представив нового керівника прокуратури Прикарпаття. Ним став старший радник юстиції Олександр СТРАТЮК, який досі працював на посаді заступника прокурора Харківської області.

 

На знімку 1 (зліва направо):

 

Олександра СТРАТЮКА вітає з призначенням
Генпрокурор Юрій ЛУЦЕНКО

 

На знімку 2 (зліва направо):

 

Петро ШКУТЯК,
Олексадр СТРАТЮК
та Юрій ЛУЦЕНКО

 

Фото надано
прес-службою прокуратури області.

 

Виступаючи перед працівниками прокуратури, представниками місцевої влади та громадськими активістами, Ю. Луценко наголосив, що не може сказати нічого позитивного про діяльність правоохоронної системи Івано-Франківщини. Посадовець підкреслив, що криміногенна ситуація є надзвичайно складною, в області на четверть збільшились крадіжки, на 80 відсотків збільшилась кількість розбійних нападів. За його словами, "в області безкарно діє банда, яка чомусь, поки усі були на Майдані, а потім герої пішли на фронт, вдягла камуфляж і вирішила, що вона може заправляти областю, може рекетувати державну службу" і саме тому "керівником прокуратури призначається людина, яка тут немає жодних зв'язків". Генпрокурор також наголосив на одній із головних проблем краю -- незаконній вирубці лісу, назвавши її "Рівненською схемою бурштину".

 

Столичний візитер одразу поставив ряд завдань працівникам підлеглого відомства: очищення прокуратури області має відбутись протягом місяця, а за два тижні прокурор області повинен сформувати свою команду, вимагав результату "ловлі великої риби", на який сподівається уже у вересні та наголошував на інтересах та проблемах людей.

 

Пан Луценко додав, що Олександр Стратюк проводитиме регулярний особистий прийом громадян та висловив побажання, щоб "Івано-Франківська область відчула, що система змінюється".

 

Разом з Генпрокурором на Прикарпаття прибув керівник робочої групи внутрішньої безпеки ГПУ, що відповідає за очищення прокуратури від корумпованих кадрів Петро ШКУТЯК. В його присутності Юрій Луценко нагадав про необхідність якнайшвидшої публікації декларацій доброчесності як на офіційному веб-порталі Генеральної прокуратури, так і на сайті прокуратури Івано-Франківської області. Олександр Стратюк коротко розповів присутнім свою біографію, зазначив, що будинків і автомобілів не має. І вже в понеділок, 18 липня, провів перший прийом громадян.

 

Галина БРУХАЛЬ.

 

Івано-Франківська область.

 

Голос України