За позовом прокуратури Житомирської області до земель запасу одинадцяти сільських рад Ємільчинського району з незаконної оренди повернуто майже 900 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 9 млн. грн. Таку велику площу -- 31 ділянку -- Держземагентство в області передало в оренду киянину терміном на 49 років, порушивши низку вимог чинного законодавства.

 

А в Черняхівському районі прокуратура через суд поновила право на земельні ділянки 37 медикам, вчителям, працівникам закладів культури, яким ще у 2001 році Городищенська сільська рада виділила ділянки для ведення особистого підсобного господарства. Однак наділи, які працівники соціальної сфери використовували як городи і сінокоси, за що систематично сплачували земельний податок, у 2014 році Держземагентство в області неправомірно надало чотирьом жителям Київщини у власність.

 

Усього органи прокуратури Житомирської області, з метою захисту інтересів держави у земельній сфері, цього року заявили позовів на суму понад 55 млн. грн., які суди вже задовольнили на 34 млн. грн. За результатами розгляду позовів ухвалено рішення про повернення 2830 га земель. Розпочато три кримінальні провадження, які наразі розслідуються.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомирська область.

 

Голос України