У Кривому Розі впроваджують пілотний проект "Мобільний офіс", що має наблизити адміністративні та соціальні послуги до маломобільних груп населення, пенсіонерів, інвалідів, мешканців віддалених селищ міста.

 

Фото прес-служби
Криворізької міськради.

 

Програма розроблена і затверджена за ініціативою міського голови Юрія ВІЛКУЛА. В рамках пілотного проекту фахівці адмінцентрів і соцпрацівники на спеціально обладнаному автомобілі виїздитимуть передусім у віддалені райони найдовшого в Європі міста, такі, як село Рахмановка, селища Мировське, Авангард тощо.

 

Як повідомляє прес-служба міськради, у такому офісі можна буде прописатися чи виписатися, отримати паспорт або внести до нього зміни, оформити документи на субсидію чи нерухомість, вирішити земельні питання тощо. Авто повністю оснастять усім необхідним -- оргтехнікою, Інтернетом, освітленням, засобами захисту тощо.

 

Виїздитимуть на місця за заздалегідь визначеним графіком, про режим роботи мобільних офісів городян повідомлятимуть через ЗМІ.

 

При розробленні концепції, яка вже затверджена рішенням виконкому, врахували найкращий зарубіжний досвід. Документ винесуть на розгляд міськради.

 

Галина НЕРЕТІНА.

 

Дніпропетровська область.

 

Голос України