Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики на своєму першому засіданні розгляне ситуацію, що склалася з телеканалом «Інтер». Розгляд цього питання за участі редакторів та медіаекспертів ініціюватиме голова комітету Вікторія Сюмар. «Бо сьогодні маємо ситуацію, коли слово вбиває, а інформаційна безпека означає реальну безпеку життя тисяч українців», — написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.


Нагадаємо, нещодавно в мережі з’явилося листувaння співрoбітниці тaк звaнoгo міністерствa держaвнoї безпеки «ДНР» Тетяни Єгoрoвoї з рoсійським журнaлістoм Леoнідoм Мурaвйoвим, a тaкoж співрoбітникaми кaнaлів «Інтер» і «Дoнбaс».


«Весь архів листів і аналіз практично доводять, що переписка редактора «Інтера» Столярової (колишнього креативного продюсера підсумкової програми новин «Подробиці тижня» Марію Столярову за нецензурне висловлювання в прямому ефірі під час сюжету про Небесну сотню видворили з території України та заборонили в’їзд на п’ять років) з кремлівським пропагандистом Муравйовим, узгодження сюжетів на користь сепаратистів, чітке виконання політичних замовлень з Кремля — це реальність, в якій ми живемо, і реальна загроза інформаційній безпеці країни», — написала В. Сюмар.


«Кремль має замовлення чітко проти тих, хто втримав країну в 2014 році, і попри розв’язану Росією війну зміг розвернути країну в західному напрямку — в першу чергу проти Турчинова, Яценюка, Авакова. «Хунта» не дає спокою російським пропагандистам, але прикро, що виконавцями замовлення Кремля часто стають українські журналісти... Можна скільки завгодно говорити про свободу слова, але управління найбільшим телеканалом країни ворогом, який вбиває десятки тисяч українців — це не свобода. Це бардак і хаос, який веде до хаосу в головах мільйонів українців, що бачать цю зрежисовану і схиблену інформкартинку як реальність, а врешті, і до хаосу в політиці та країні загалом. Це елемент гібридної війни, який руйнує країну зсередини», — наголосила вона.


Вл. інф.